Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Ταυτότητα
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύντομη επισκόπηση της ταυτότητας της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 υπογράφηκε το καταστατικό ίδρυσης της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των διδασκόντων, των αποφοίτων και των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος φιλοσοφίας με κατεύθυνση στην «Ηθική», του τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, που για τις σχέσεις της με το εξωτερικό θα χρησιμοποιεί τον τίτλο Hellenic Society for Ethics, στοχεύει στη τόνωση του ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη διαλόγου γύρω από τα σύγχρονα ηθικά προβλήματα, απευθυνόμενη τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε όσους διαμορφώνουν και επηρεάζουν την κοινή γνώμη και το δημόσιο λόγο. Δια μέσου τακτικών δημοσίων παρεμβάσεων (ειδικών εκδόσεων, έκδοση επιστημονικού περιοδικού, δημοσιεύσεων στον τύπο, κ.τ.λ) η Εταιρεία θα επιδιώξει να προσεγγίζει τα σύγχρονα ηθικά διλήμματα και να προσφέρει το επιστημονικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο για την εποικοδομητική και αποτελεσματική ανάπτυξη και επίλυσή τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει την διεπιστημονική συνεργασία για εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν τομείς όπως: η ιατρική ηθική, η οικολογική ηθική, η επιχειρησιακή ηθική, η βιοηθική, η ηθική στην επικοινωνία, στο διαδίκτυο κ.ά. Στα στρατευμένα μέσα για την επίτευξη των σκοπών της Εταιρείας συγκαταλέγονται, η οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, συμποσίων, συναντήσεων «στρογγυλής τραπέζης» κ.ά.  Ακόμα, στους βασικούς στόχους της Εταιρείας περιλαμβάνεται, η διαρκής επιστημονική συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες, όπως η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία των «Φίλων της Ελευθέρας Σχολής Φιλοσοφίας - ο Πλήθων», η "British Society for Ethical Theory", η κατεύθυνση «Ηθικής» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καθώς και άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ΑΕΙ, για θέματα έρευνας και μελέτης της ηθικής και της εφαρμοσμένης ηθικής.


 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center