Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Φιλοσοφικό Καφενείο Dasein 2013 @ Anesis

Μετά από επτά χρόνια ιστορίας, το ανανεωμένο Φιλοσοφικό Καφενείο Dasein, μετακόμισε και αλλάζει μορφή, αποκτώντας παράλληλα διαδικτυακή υπόσταση.

Από φέτος, οι συζητήσεις μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών και των μελών του Φιλοσοφικού Καφενείου, θα βιντεοσκοπούνται και θα αποτελέσουν το υλικό της νέας διαδικτυακής σειράς που θα αρχίσει να προβάλλεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φιλοσοφικού Καφενείου:


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Εξειδικευμένα Προγράμματα για αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 75-100 ώρες (περίπου 4 μήνες) και θα επαναληφθεί σε
διαδοχικά τμήματα από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2015.

Για περισσότερα κλικ ΕΔΩ


Ακαδημία Πλάτωνος - Πολίτης και Πολιτεία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα βραχείας διάρκειας για Ενήλικες Πολίτες

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 τον πρώτο από έξι κύκλους (2012-2015) εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Ο 2ος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιες υποδομές στο κέντρο της Αθήνας από τις 5 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 12 Απριλίου 2013 και αφορά στους εξής τομείς:

1. Θεματικό Πεδίο: Φιλοσοφία & Σύγχρονη Προοπτική
2. Θεματικό Πεδίο: Επιστήμες & Τεχνολογία
3. Θεματικό Πεδίο: Πολιτισμός & Δημιουργία
4. Θεματικό Πεδίο: Πολίτης & Πολιτεία

Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 27/1/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο (site) του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος»: http://www.plato-academy.gr/project/el


18/06/2011: Ημερίδα "Πρόσωπο - Φύση - Κοινωνία"

O Tομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Παν/μίου Αθηνών στο πλαίσιο της ειδίκευσης Ηθική του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ηθικής, ανοικτή στο κοινό φιλοσοφική ημερίδα με τίτλο Πρόσωπο-Φύση-Κοινωνία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30 .

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα...

Κατεβάστε το πρόγραμμα σε .pdf...


Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής προς την Γενική Συνέλευση των Μελών της 9ης Μαρτίου 2011 για τα Πεπραγμένα της Περιόδου 2007 - 2010

 

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου...


Κυκλοφόρησαν τα Πρακτικά της 2ης Ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αειφορία με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής ο τόμος «Περιβάλλον – Κοινωνία – Ηθική».

Πρόκειται ουσιαστικά για το βιβλίο πρακτικών της 2ης Διεθνούς Ημερίδας με θέμα την Περιβαλλοντική Ηθική που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου 2010, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οποία μίλησαν διάσημοι καθηγητές όπως ο Αμερικανός φιλόσοφος Steven Best (Associate Professor of Humanities and Philosophy, University of Texas), και άλλοι Ξένοι και Έλληνες επιστήμονες.
Την ημερίδα διοργάνωσαν: η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι Μ.Κ.Ο. ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ & ΣΟΛΩΝ.

Διαβάστε Περισσότερα..


Dasein Philosophy Cafe 2010 - 2011

Το νέο πρόγραμμα του Φιλοσοφικού Καφενείου 2010 - 2011 είναι εδώ:
Κύκλοι Συζητήσεων, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Φιλοσοφικό Βήμα, Masterclasses και Σεμινάρια...


Δείτε περισσότερα...


2η Διεθνής Ημερίδα Περιβαλλοντικής Ηθικής

Η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό και Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής (ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ) οργανώνουν τη 2η Διεθνή Ημερίδα Περιβαλλοντικής Ηθικής, στις 19 Ιουνίου 2010, στο αμφιθέατρο Ιωάννης Δρακόπουλος, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, τα βιογραφικά των ομιλιτών και τις περιλήψεις των εισηγήσεών τους...

Κατεβάστε το πρόγραμμα...


Πρόγραμμα Ημερίδας: Η Ηθική Φιλοσοφία της Ελληνικής Διασποράς
Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 : Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Νέο Αμφιθέατρο. Ώρες 17:00 - 21:00
Ημερίδα: «Ηθική Φιλοσοφία των εν αλλοδαπή Ελλήνων»

Η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με διεθνή συμμετοχή και γενικό θέμα την «Ηθική Φιλοσοφία των εν αλλοδαπή Ελλήνων». Η Ημερίδα θα διαξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στο Νέο Αμφιθέατρο, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου).

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ!


Πρακτικά της 1ης Ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής On Line

Κυκλοφόρησαν και είναι διαθέσιμα σε αρχείο pdf για ελεύθερο  download τα πρακτικά της 1ης ημερίδας Περιβαλλοντικής Ηθικής στην Ελλάδα, με θέμα:

" 'Άνθρωποι - Ζώα - Φύση από τον Ανθρωποκεντρισμό στον Οικοβιοκεντρισμό"

που διοργάνωσαν οι ΜΚΟ, ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ και ΣΟΛΩΝ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ηθικής,  στις 24 Ιουνίου 2009 ημέρα Τετάρτη, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Κατεβάστε τα Πρακτικά Ημερίδας σε μορφή pdf "Άνθρωποι - Ζώα - Φύση, από τον Ανθρωποκεντρισμό στον Οικοβιοκεντρισμό"...


Νέα Μέλη Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής (εγγραφές από 9/2008 - 9/2009)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, υποδέχεται τα μέλη που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 καθώς και τα παλαιότερα υποψήφια μέλη. Αναλυτικά τα νέα μέλη είναι:


Dasein Philosophy Masterclass 2009 - 2010

Μια φορά το μήνα ή και συχνότερα, διακεκριμένοι Φιλόσοφοι και Στοχαστές παρουσιάζουν στο Dasein θέμα που έχουν επιλέξει και συζητούν με το κοινό. Καββαθάς, Πελεγρίνης, Μεταξόπουλος, Ψύλλος, Κολαϊτη, Βλαβιανός, Τσιαντής, κ.α.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.


Πρόγραμμα Φιλοσοφικού Καφενείου Dasein 2008 - 2009
Για τρίτη συνεχή χρονιά, το φιλοσοφικό καφενείο της Αθήνας, με τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, διοργανώνει νέους κύκλους ανοιχτών και ελεύθερων συζητήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών... [κλικ για αναλυτικό πρόγραμμα]
Συνεργασία CSR Review - Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής

Από το τεύχος Οκτωβρίου 2008, ξεκινάει η συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής με την νέα έκδοση της Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. (http://www.direction.gr/) , το μηνιαίο περιοδικό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Review. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί κατ’ αρχάς στη συγγραφή και δημοσίευση άρθρων σχετικών με την Επιχειρησιακή Ηθική (Δεοντολογία, Σχέσεις εργαζομένων, καταναλωτών, ανταγωνισμού, μετόχων, περιβάλλοντος). Κεντρικό άξονα θα αποτελέσει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε μια προσπάθεια να συναντηθεί η θεωρία με τη πράξη... (Διαβάστε περισσότερα...)


Νέα Ελληνική Έκδοση: «Ηθική των Επιχειρήσεων - Business Ethics»

ΝΕΟ!!! Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σάκκουλα, το 2τομο έργο με τίτλο «Ηθική των Επιχειρήσεων – Business Ethics». Πρόκειται για μια συλλογική έκδοση 700 περίπου σελίδων την επιστημονική επιμέλεια της οποίας είχε ο Αλέξανδρος- Σταμάτιος Αντωνίου. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ηθικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, ενώ προλογίζει ο πρόεδρος του τμήματος Θεοδόσης Πελεγρίνης... [Διαβάστε περισσότερα...]


Νέα Μέλη Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής
Στις 16 Απριλίου 2008, τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, υποδέχτηκαν στο φιλοσοφικό καφενείο Dasein(www.dasein.gr), τα νέα μέλη της εταιρείας...
Εκλογή Δ.Σ., Συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα και ανάθεση αρμοδιοτήτων
Tην 23η Φεβρουαρίου 2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 συνήλθαν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής στα γραφεία, επί της οδού Σολωμού αρ. 12, για να αποφασίσουν επί του εν συνεχεία θέματος ημερήσιας διάταξης.
 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center