Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
  ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
Νέα Ελληνική Έκδοση: «Ηθική των Επιχειρήσεων - Business Ethics»

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σάκκουλα, το 2τομο έργο με τίτλο «Ηθική των Επιχειρήσεων – Business Ethics» Πρόκειται για μια συλλογική έκδοση 700 περίπου σελίδων την επιστημονική επιμέλεια της οποίας είχε ο Αλέξανδρος- Σταμάτιος Αντωνίου. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ηθικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, ενώ προλογίζει ο πρόεδρος του τμήματος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η συλλογή περιλαμβάνει 25 δοκίμια Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, μεταξύ των οποίων Norman Bowie, Robert Solomon, Thomas Donaldson, Tom Beauchamp, Αλέξανδρος Σταμάτιος Αντωνίου, Παναγιώτης Πέρρος, Νίκος Προγούλης, Άλκης Γούναρης, κα.

Προσεγγίζονται με εκτενή και πλούσιο σε βιβλιογραφικές αναφορές τρόπο, θέματα: Επαγγελματικής Δεοντολογίας, Ηθικής Παρενόχλησης, Επιχειρησιακής Ευθύνης, Ηθικής της Διοίκησης, αλλά και αμιγώς θεωρητικοί προβληματισμοί (μετά- ηθικής) γύρω από την έννοια της επιχειρησιακής ηθικής, των αξιών κλπ. Ακόμα παρουσιάζονται ορισμένα case studies (όπως για παράδειγμα η υπερασπιστική θέση της NIKE σχετικά με τα εργοστάσια στο Βιετνάμ) αλλά και σύγχρονα προβλήματα που συνδέονται με το ηλεκτρονικό «επιχειρείν».

Η έκδοση διατίθεται από τις εκδόσεις Σάκκουλα, Σόλωνος 69, Αθήνα. 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center