Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
  ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
Συνεργασία CSR Review - Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής

Από το τεύχος Οκτωβρίου 2008, ξεκινάει η συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής με την νέα έκδοση της Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. (http://www.direction.gr/) , το μηνιαίο περιοδικό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Review.
Πρόκειται για το μοναδικό, αποκλειστικά αφιερωμένο στην ΕΚΕ, μηνιαίο περιοδικό στην Ελλάδα, το οποίο επιχειρεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη της σύγχρονης εταιρείας και των στελεχών της για γνώση, και έγκυρη και περιεκτική ενημέρωση γύρω από το CSR. Στους στόχους του συγκαταλέγεται, επίσης, η κάλυψη του αδιαμφισβήτητου κενού που παρατηρείται, όσον αφορά την παρουσίαση ενός διαθέσιμου και κατάλληλου έντυπου περιβάλλοντος, που θα λειτουργεί σαν βήμα για τις εταιρείες για να παρουσιάσουν πρακτικές και δράσεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και να τοποθετηθούν πάνω σε όλα τα σχετικά ζητήματα.  

Από την μεριά της, η Ελληνική Εταιρεία Ηθικής , ως γνωστόν, σα σκοπό έχει (μεταξύ των άλλων) να παρεμβαίνει -σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών- στον δημόσιο λόγο για διάφορα επίκαιρα ηθικά ζητήματα, με το βάρος να πέφτει σε ζητήματα εφαρμοσμένης κυρίως Ηθικής. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού CSR Review θα προσπαθήσει να μεταφέρει απόψεις και γνώμες, που θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη, αφορμή για γόνιμο διάλογο και ευκαιρία για συνδυασμό του θεωρητικού με τον πρακτικό λόγο.   

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί κατ’ αρχάς στη συγγραφή και δημοσίευση άρθρων σχετικών με την Επιχειρησιακή Ηθική (Δεοντολογία, Σχέσεις εργαζομένων, καταναλωτών, ανταγωνισμού, μετόχων, περιβάλλοντος). Κεντρικό άξονα θα αποτελέσει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε μια προσπάθεια να συναντηθεί η θεωρία με τη πράξη. Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς των άρθρων συνδυάζοντας την θεωρητική τους κατάρτιση με τη διαρκή παρακολούθηση του διαλόγου, του προβληματισμού και των πρακτικών σε θέματα Επιχειρησιακής Ηθικής, σε διεθνές επίπεδο, θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν με απλό και κατανοητό τρόπο το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού. Στόχος δεν είναι να καταθέσουν την άποψη μιας αυθεντίας, αλλά να φωτίσουν και άλλες πτυχές και να ενισχύσουν δημιουργικά και υπεύθυνα την πολυφωνία όσον αφορά την Επιχειρησιακή Ηθική, αυτό το τόσο  σημαντικό πεδίο λόγου και πράξης, που αποτελεί έναν από τους πιο νευραλγικούς άξονες της εφαρμοσμένης ηθικής φιλοσοφίας.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί και ετοιμάζονται για δημοσίευση άρθρα στα εξής θέματα:

1.   CSR: Μια προσπάθεια οριοθέτησης
2.   Επιχειρήσεις και Ηθική Ευθύνη (μπορεί να είναι οι επιχειρήσεις ηθικά πρόσωπα; Κι αν όχι τι επιβάλλει την «ηθική» τους συμπεριφορά)
3.   Επιχειρήσεις και Περιβάλλον
4.   Κέρδος και Κοινωνική Ευθύνη
5.   Σύγκρουση Ηθικών Αρχών του manager, με τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης.

Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής που επιθυμούν να εγγραφούν συνδρομητές στο περιοδικό CSR Review, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Συνδρομών της DIRECTION A.E. ka Αφροδίτη Χατζή - hatzi@direction.gr, τηλ. 210-7712400 (εσωτ. 257) 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center