Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
  ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πρόγραμμα Φιλοσοφικού Καφενείου Dasein 2008 - 2009

Φιλοσοφικό Καφενείο Dasein 2008 – 2009
Dasein. Σολωμού 12, Εξάρχεια, Αθήνα. Τηλ. 210 3841857  

[οι συζητήσεις οργανώνονται ημέρα Τετάρτη στις 8.00μμ. Ώρα προσέλευσης 7.30μμ]

Τετάρτη 22/10/2008
Kickoff  Meeting!! Παρουσίαση Νέου Προγράμματος Φιλοσοφικού Καφενείου - Πάρτυ

29/10/08 Ηθική των Επιχειρήσεων
Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου δίτομου έργου «Ηθική των Επιχειρήσεων-Business Ethics» (Εκδ. Αντ. Σάκκουλα), ο επιμελητής της έκδοσης και διδάσκων του ομώνυμου μαθήματος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου (dr. University of Manchester) θα αναφερθεί στα σημαντικότερα θέματα που πραγματεύονται και οι δύο τόμοι. Συμμετέχουν επίσης, οι Παναγιώτης Πέρρος, Νίκος Προγούλης, Άλκης Γούναρης κ.α. Η οργάνωση της παρουσίασης γίνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής.

5/11/08 Φιλοσοφία και Ναρκωτικά
Οντολογικά και Ηθικά ζητήματα σχετικά με τα ναρκωτικά με έμφαση στην κοινωνική αιτιότητα του προβλήματος. Συμμετέχουν: η Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος, διευθύντρια της μονάδας απεξάρτησης 18 άνω και ο Γιώργος Τσιαντής, διδάκτωρ φιλοσοφίας, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

12/11/08 Έναρξη Κύκλου με θέμα: Έρωτας – Φιλία – Διαστροφή
Η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίκα Θωμαδάκη, ανοίγει το θέμα: «Βέβηλον και ηθικόν: Μια περιπλάνηση στο μανικόν του έρωτα!»  και συντονίζει μια «ανοιχτή» συζήτηση… Παρεμβαίνει, για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

19/11/08 Μέρος Δεύτερο: Φιλία
Δυο φίλες, η Ελένη Λεoντσίνη (δρ. Φιλοσοφίας University of Glasgow, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και η Ελένη Φιλιππάκι (δρ. Φιλοσοφίας University of Cambridge) , παρουσιάζουν δυο σημαντικές θεωρήσεις ενός πολυσύνθετου θέματος: "Από την αριστοτελική μεροληπτική φιλία στην αμερόληπτη καντιανή".

26/11/08 Μέρος Τρίτο: Sex και Διαστροφές
Ο Δούκας Καπάνταης (δρ. Φιλοσοφίας και Ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών) και ο Άλκης Γούναρης (υπ.δρ. Φιλοσοφίας) σ’ ένα debate για την ύπαρξη ορίων στην σεξουαλική ηδονή.

3/12/08 Έναρξη Κύκλου με θέμα: Νους και Νοημοσύνη
Ο Στάθης Ψύλλος, καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης του τμήματος ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανοίγει τη συζήτηση Αναζητώντας τον Νου, επιχειρώντας μια φιλοσοφική διερεύνηση στη σχέση Νου – Σώματος και όχι μόνο!

10/12/08 Μέρος Δεύτερο: Συνείδηση και Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο Γιάννης Κόντος, καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξετάζει τις διαφορές  και τις ομοιότητες της Φυσικής με τη Τεχνητή Νοημοσύνη και εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της Συνείδησης.

17/12/08 Μέρος Τρίτο: Γλώσσα και Νόηση
Μια προσπάθεια προσέγγισης των ορίων του Νου. Είναι το όριο της γλώσσας το όριο του κόσμου μας; Η Γιούλη Παπαϊωάννου, διδάκτωρ Φιλοσοφίας, επιχειρεί μια προκλητική απάντηση…

14- 21 & 28 /1/09 Κύκλος Συζητήσεων με θέμα: Κανονικότητα, Υγεία και Ζητήματα Βιοηθικής
Υπάρχουν αντικειμενικά και ισχυρά κριτήρια για τον καθορισμό του φυσιολογικού και κανονικού; Είναι η Υγεία το μέγιστο αγαθό και πως αυτή ορίζεται; Πως οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας και της βιολογίας προκαλούν μια σειρά από δυσεπίλυτα ηθικά ζητήματα, που απαιτούν επανακαθορισμό και αποσαφήνιση των εννοιών;

Προγραμματίζονται Ακόμα:

Φεβρουάριος ’09: Κύκλος Συζητήσεων με θέμα: Φιλοσοφία του Δικαίου

Μάρτιος ’09: Κύκλος Συζητήσεων με θέμα: Πόλις και Πόλεις. Ο άνθρωπος ως πολιτικό ζώο και η αναζήτηση της ουτοπίας.  

Απρίλιος ’09: Κύκλος Συζητήσεων με θέμα: Αναζητώντας την «Αλήθεια»!!!

 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center