Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
  ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ημερίδα: «Ηθική Φιλοσοφία των εν αλλοδαπή Ελλήνων»

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης Έλληνες της αλλοδαπής Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας των Βρυξελλών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), Αθανάσιος Φωκάς (Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, βραβευθείς με το Αριστείο της Ακαδημίας Αθηνών), καθώς και οι εν Ελλάδι Πανεπιστημιακοί Θεοδόσιος Πελεγρίνης (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Φ.Π.Ψ. και της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής), Ιωάννης Δελλής (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών), Γρηγόριος Καραφύλλης (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Βασιλική Σολωμού-Παπανικολάου (Λέκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), και άλλοι.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η ηθική φιλοσοφία των εν αλλοδαπή Ελλήνων στην πορεία της από την αρχαιότητα έως και τις ημέρες μας, και ειδικότερα η γέννηση των ελληνικών φιλοσοφικών ναμάτων μακριά από την ελληνική επικράτεια, καθώς και η μετάγγισή τους, όπως και της μη ελληνικής φιλοσοφίας, στην ημεδαπή. Συναφή ζητήματα αποτελούν η συμβολή του ελληνικού φιλοσοφείν στη διαμόρφωση της δυτικής διανόησης, καθώς και η παραγωγή σύγχρονων φιλοσοφικών ιδεών, και δη στο πεδίο της ηθικής, από Έλληνες διαβιώσαντες και διαβιούντες στο εξωτερικό.

Η Ημερίδα θα διαξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στο Νέο Αμφιθέατρο, του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου). 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center