Ελληνικη Εταιρεια Ηθικης Ελληνικη εταιρια ηθικης - Ελληνική εταιρία ηθικής ταυτότητα καταστατικό δραστηριότητα επικοινωνία
www.ethics.gr & www.ithiki.gr
Βρίσκεστε εδώ: αρχική σελίδα - » Νέα, Δελτία Τύπου
Ταυτότητα
 
Καταστατικό
 
Δραστηριότητα
 
Ηθική, Περιοδικό Φιλοσοφίας
 
Νέα, Δελτία Τύπου
 
Αρθρογραφία
 
Σύνδεσμοι
 
Επικοινωνία
 
 
εγγραφή μελών
Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ως τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Ηθικής, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

Κατόπιν καλείστε να την αποστείλετε με fax στο 210.5753121 ή με email στο aitiseis@ethics.gr. Έπειτα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 
αναζήτηση

 

πληκτρολογείστε λέξεις ή φράσεις κλειδιά για να βρείτε το περιεχόμενο που επιθυμείτε.
 
 
 
Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
  ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ακαδημία Πλάτωνος - Πολίτης και Πολιτεία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα βραχείας διάρκειας για Ενήλικες Πολίτες

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 τον πρώτο από έξι κύκλους (2012-2015) εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Ο 2ος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιες υποδομές στο κέντρο της Αθήνας από τις 5 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 12 Απριλίου 2013 και αφορά στους εξής τομείς:

 

1. Θεματικό Πεδίο: Φιλοσοφία & Σύγχρονη Προοπτική

2. Θεματικό Πεδίο: Επιστήμες & Τεχνολογία

3. Θεματικό Πεδίο: Πολιτισμός & Δημιουργία

4. Θεματικό Πεδίο: Πολίτης & Πολιτεία


Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 27/1/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο (site) του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος»: http://www.plato-academy.gr/project/el

 Η δράση αυτή αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες. Σκοπό της αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στην από φιλοσοφική σκοπιά προσέγγιση καθημερινών ζητημάτων, στην παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών θεμάτων κυρίως επίκαιρου χαρακτήρα, στην ανάδειξη σημαντικών μορφών πολιτιστικής δημιουργίας και της συμβολής τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και στην ενίσχυση της σχέσης πολιτείας και πολιτών.

Το πρόγραμμα καλύπτει συνολικά τέσσερα (4) θεματικά πεδία :

1. Θεματικό Πεδίο: Φιλοσοφία & Σύγχρονη Προοπτική

2. Θεματικό Πεδίο: Επιστήμες & Τεχνολογία

3. Θεματικό Πεδίο: Πολιτισμός & Δημιουργία

4. Θεματικό Πεδίο: Πολίτης & Πολιτεία

 

Καθένα από τα θεματικά πεδία περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, επιτόπια μαθήματα/ξεναγήσεις και εργαστήρια (workshops). Έμφαση δίνεται στη διαλεκτική παράθεση και βιωματική κατάκτηση της γνώσης καθώς και στη σύνδεσή της με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι εβδομαδιαίες διαλέξεις διαρθρώνονται στη βάση επιμέρους ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες ο/η  εκπαιδευόμενος/η καταρτίζει το δικό του/της πρόγραμμα: επιλέγει και παρακολουθεί ένα πλήρες θεματικό πεδίο, ή μία ή περισσότερες ενότητες από ένα ή περισσότερα θεματικά πεδία.

Οι διδάσκοντες των προγραμμάτων θα είναι ειδικευμένοι επιστήμονες κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, καθηγητές Πανεπιστημίου και μέλη Δ.Ε.Π., διακεκριμένοι διανοητές και καλλιτέχνες. 
(c) Ελληνική Εταιρεία Ηθικής
Ανάπτυξη, Φιλοξενία: Hyper Center